Kodused Vahvlid

Aeg-ajalt meeldib mulle küpsetada nn “vanakooli” vahvleid. Need on mõnusalt krõmpsud ja lisada võib ka meelepärast täidist.
Meil on kodus hea vahvlimasin Esta-2 mis on peaaegu 25 aastat vana, kingitud emale ja isale pulmakingiks.
Jagan teiega ka retsepti.

Vaja läheb:
100g võid
100g suhkrut
2 muna
1tl vanillisuhkrut
5dl piima või vett
300g nisujahu

Valmistamine:
Klopi munad suhkru ja vanillisuhkruga heledaks vahuks, sega juurde jahtunud sulavõi.
Lisa vaheldumisi piim ja jahu, vispeldades ühtlaseks.
Aja vahvlimasin kuumaks ja asu küpsetama!

Vahvlid tuleks kohe peale masinast välja võtmist rulli keerata.
Serveeri koos jäätise, vahukoore või kohupiimakreemiga. Miks mitte lisada ka värskeid marju ja tuhksuhkrut?!

*Paksema taignaga tulevad vahvlid pehmemad ja vedelama taignaga krõbedamad.
Kas teile meeldivad rohkem pehmed või krõbedad vahvlid?

Head maiustamist!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s