Šokolaadi fondant

Minu arvates üks maitsvamatest magustoitudest- šokolaadi fondant ehk šokolaadivulkaan. Proovisin seda teha esimest korda ja õnnestus väga hästi.
Viib lihtsalt keele alla!

Vaja läheb:
170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 suurt muna
Kaunistuseks: marju/jäätist/tuhksuhkrut

Valmistamine:
Mina kasutasin väikseid valgeid ramekin-vorme, mis tuleks määrida korralikult võiga ja puistada kakaopulbriga üle. Aseta vormid külmkappi, seniks kui valmistad taigent.
Sulata või ja šokolaad veevannil. Vahusta munad suhkruga.
Lisa šokolaadi-või segu muna-suhkru segule ja vispelda korralikult läbi. Sõelu juurde jahu ja jätka vispeldamist.
Võta külmkapist ettevalmistatud vormid ja vala segu ettevaatlikult sisse. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 10 min.
Pööra šokolaadi fondant taldrikule, puista peale tuhksuhkur ja serveeri koheselt.

*Küpsetusaeg sõltub ahjust.

Head maiustamist!

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s