Minu arvates üks maitsvamatest magustoitudest- šokolaadi fondant ehk šokolaadivulkaan. Proovisin seda teha esimest korda ja õnnestus väga hästi.
Viib lihtsalt keele alla!
Vaja läheb:
170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 suurt muna
Kaunistuseks: marju/jäätist/tuhksuhkrut
Valmistamine:
Mina kasutasin väikseid valgeid ramekin-vorme, mis tuleks määrida korralikult võiga ja puistada kakaopulbriga üle. Aseta vormid külmkappi, seniks kui valmistad taigent.
Sulata või ja šokolaad veevannil. Vahusta munad suhkruga.
Lisa šokolaadi-või segu muna-suhkru segule ja vispelda korralikult läbi. Sõelu juurde jahu ja jätka vispeldamist.
Võta külmkapist ettevalmistatud vormid ja vala segu ettevaatlikult sisse. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 10 min.
Pööra šokolaadi fondant taldrikule, puista peale tuhksuhkur ja serveeri koheselt.
*Küpsetusaeg sõltub ahjust.
Head maiustamist!