Hei!
Vahel on tore katsetada erinevaid retsepte ja täna proovisin valmistada kuusevõrsetest ja sirelitest limonaadi. Kuusevõrsed korjasin metsast ja sireleid sain oma aiast.
Kuusevõrse limonaad
Kuusevõrsetest saab teha siirupit ja sellest omakorda limonaadi, lihtsalt gaseeritud vett peale valades. Mina otsustasin teha aga kiirema versiooni ja blenderdasin peotäis kuusevõrseid 4tl suhkru ja vähese veega ära, panin segu klaasi ja valasin gaseeritud vee peale. Kellele tükid ei meeldi soovitan blenderdatud segu peale gaseeritud vee kallata ja segu läbi sõela lasta. Nii on isegi maitsvam. 🙂
- Kuuseokkad on väga C vitamiini rikkad – külmutatud või kuivatatud võrsed on ka talvel heaks vitamiiniallikaks.
- Kuusevõrsed sisaldavad ka karotenoide.
- Kuusevõrsed on kaaliumi- ja magneesiumirikkad.
- Kuusevõrseid on ammustest aegadest kasutatud kõri ja ülemiste hingamisteede haiguste leevendamisel.
Lisage kuusevõrseid ka smuutidesse, salatitesse või näksige niisama. 🙂
Sireli limonaad
Kõige parem on siirupi jaoks kasutada tumedamaid õisi, siis tuleb värv kõige paremini esile. Siirupi jaoks võta võrdses koguses vett, suhkrut ja sireliõisi. (1tass vett, 1 tass suhkrut ja 1 tass sireliõisi.) Kõigepealt lase vesi suhkruga keema, võta pott tulelt ja kalla sisse sirelid. Lase segul 30 minutit seista ja seejärel kurna segu läbi sõela. Ära pabista, et siirup jäi roheka värvusega. Nüüd tuleb mängu sidrunimahl. Vala siirupile 3 spl sidrunimahla ja segu muutubki roosaks! 🙂 Vala klaasi natuke siirupit ja peale gaseeritud vett… maitse on imehea!