Kuidas teha hoidiseid?

Hei!
Käes on hoidiste tegemise aeg! Kellele siis ei meeldiks sügisel/talvel võtta keldrist mõni enda tehtud moos, mahl, kompott või mõni muu vahva leiutis ja lasta hea maitsta?!

Hiljuti saime sugulaste käest suurema koguse head ja paremat, värsket mahekaupa ja see inspireeriski mind tegema mõned maitsvad hoidised. Oma aiast korjatud puu- ja köögiviljad on lihtsalt nii maitsvad ja isuäratavad. Hoopis teine maitse ja lõhn kui poest ostetud kaubal.

Lisaks värsketele soolakurkidele valmistasin pestot, vürtsikat tomati-sibulasalatit ja õunamahla.

IMG_6226.jpgPesto:
Pestot ei teinud päris originaal retsepti järgi, seedermännipähkli seemneid ei lisanud.

Vaja läheb:
25g basiilikulehti
50g riivitud parmesani
30g oliiviõli
1spl laimimahla
1 küüslauguküüs

Lihtalt püreesta saumiksriga kõik komponendid kokku ja ongi valmis! Sulge purk õhukindlalt ja hoia külmkapis. Sobib suurepäraselt liha peale, pastadele ja pitsa peale. 🙂

 

IMG_6232Kuna meile maitsevad väga vürtsikad toidud, valmistasin klassikalise tomati-sibulasalati asemel vürtsika.

Vaja läheb:
3kg tomateid
1,5kg sibulat
4spl soola
4spl suhkrut
1spl pipart
1spl tšillipipart

Tükelda tomatid ja sibul. Vala mõlemad koostisosad potti ja sega läbi, lisa maitseained ja sega uuesti. Kuumuta keemiseni ja vähenda temperatuuri, kuumutades veel 30 min. Peale seda vala mass puhastatud, kuumutatud purkidesse. Sulge purgid õhukindlalt.
Antud retseptist valmib 3,5 liitrit hoidist. Kui soovid klassikalisemat varianti, jäta pipar ja tšilli lisamata.

IMG_6228Kuna Valge klaar ei ole veel päris valmis ja jahuseks muutunud, õnnestub nendest veel õunamahla teha. Mahl sai väga maitsev ja kindlasti proovin ka teistest õunasortidest veel mahla teha.

Mahla tegemine on lihtne, lisasin pestud õunad mahlapressi ja valasin saadud vedeliku potti.
Mahla tuleks kuumutada keemiseni, eemaldades tekkiva vahu. Seejärel tuleks kuum mahl valada pestud, kuumutatud pudelitesse ja sulgeda õhukindlalt.
Mina lisan suhkru hiljem, mahla kannu tehes.

Toredat vaaritamist! 🙂

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s