Rabarberi hooaeg!

Rabarberid on valmis saanud ja nüüd saab nendest head ja paremat valmistada. Otsustasin teha rabarberi-kohupiimakooki ja rabarberikisselli. Üldiselt mulle retsepti järge näpuga taga ajada ei meeldi ja siis ma improviseeringi oma toidud ise.

IMG_9203

Rabarberi-kohupiimakook

Vaja läheb:
* pärmi-lehttaigen
* 2 rabarberivart
* 2 pakki lahjat vanilje kohupiima
* 2 muna
* 1 tl kaneeli
* 5 tl suhkrut (soovi korral võib ka rohkem)

Tegin nii: Vajutasin taigna ümmarguse vormi põhja ja äärtesse. Koorisin rabarberi ja tükeldasin viiludeks. Umbes pool rabarberist lisasin kaussi, millele lisasin kohupiima, suhkru, kaneeli ja munad. Segasin segu ühtlaseks ja valasin taigna põhjale. Kaunisasin koogi pealt rabarberitega ja panin ahju umbes 20 minutiks pöördõhuga 200 kraadi juures. Pärast kaunistasin koogi tuhksuhkruga. Kook tuli väga maitsev ja kodune. Väga lihtne valmistada, proovi järgi! 🙂

IMG_9207

 

Rabarberikissell

Vaja läheb:
* 3 rabarberit
* 1l sõstramahla
* 1 l vett
* 300 ml suhkrut
* 3 spl kartulitärklist koos vähese külma veega

Tegin nii: Tükeldasin rabarberi ristikiudu 0,5-1 cm paksusteks tükkideks. Keetsin vee ja sõstramahla (ise tehtud mustsõstrast ja punasõstrast) suhkruga, rabarberilõigud puistasin keevasse mahla ning keetsin läbi. Lisasin vähese külma veega segatud kartulitärklise ning kuumutasin keemiseni. Kissellgi tuli väga maitsev ja kodune. Plaanin kindlasti veel kisselli teha. Sobib hästi mannapudruga! 🙂

IMG_9218

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s